Zondag 22 november 2015 vond het jaarlijks parochiefeest plaats. Aan het einde van de liturgie waren er twee herdenkingen:

1. HOLODOMOR:  hoewel de hongersnood in Oekraïne in 1932/33 onderdeel was van een grotere hongersnood die ook in enkele andere delen van de Sovjet Unie heerste, wordt de term "Holodomor" alleen en specifiek gebruikt voor de gebeurtenissen in Oekraïene in gebieden waar etnische Oekraïners woonden. De Holodomor wordt daarom ook wel eens de "Oekraïense genocide" of de "Oekraïense holocaust" genoemd. Deze termen impliceren het feit dat uit documenten uit de Oekraïense archieven is vastgesteld dat de Holodomor kwade opzet was van Sovjetleider Stalin om vooral de opstandige Oekraïners te treffen en zo hun weerstand tegen de gedwongen collectivisatie te breken en hen als volk en als politieke factor en sociale entiteit te vernietigen. Dit kostte tussen 1932 en midden 1933 het leven aan naar schatting zeven tot acht miljoen mensen. De slachtoffers hebben wij herdacht in een korte plechtigheid, zowel in de kerk als buiten bij het monument ter ere van deze slachtoffers.

2. Wij herdachten ook het feit dat Vader Vitali in oktober 2000 priester gewijd werd. Nu dus 15 jaar geleden. Enkele toespraakjes, enkele cadeau's en natuurlijk "Mnohiji lita".

In de zaal was daarna een goed verzorgde maaltijd met zang, dans en accordeonspel door Oleg Lysenko, geboren in Poltava (Oekraïene, 1974) en nu wonend in Nederland. Een zeer geslaagde middag!

In 2016 is het 30 jaar geleden dat de kerk in Genk is ingewijd. Dit feit wordt op zondag 25 september 2016 met enige festiviteiten herdacht, o.a. met een bisschoppelijke viering. Het koor is zich nu al aan het voorbereiden.

De bedoeling is dat op die dag tijdens de bisschoppelijke viering de liturgie van priester-componist Kiril Stecenka (1882-1922) wordt gezongen.

Nadere berichten hierover volgen t.z.t.