Sascha Teunissen

051 sascha teunissenAl sinds zijn kinderjaren is hij vertrouwd met de Byzantijnse ritus. In 1962 werd in Eindhoven het huidige Slavisch Byzantijns Koor Eindhoven opgericht. Op 19-jarige leeftijd werd hij, door de nood gedwongen, hiervan de dirigent.Tot 2007 heeft hij de leiding gehad over dit koor.

Nadat hij in 1965 naar Maastricht verhuisde, kwam hij in contact met een groep mensen die graag de Slavisch Byzantijnse gezangen wilde instuderen om zodoende ook regelmatig de liturgische vieringen in deze ritus te kunnen verzorgen. Het Maastrichts Slavisch Koor was een feit onder zijn leiding.

Sinds 1987 is hij ook dirigent van het koor van de Oekraïense Orthodoxe Autocephale kerk in Genk. Hier wordt niet in het kerkslavisch maar, zoals in een orthodoxe kerk gebruikelijk is, in de landstaal gezongen. Hier dus in het Oekraïens.

In de loop der jaren heeft hij zich verder bekwaamd in de materie en heeft hij een opleiding voor koordirectie gevolgd.

Wilt u  Sascha Teunissen een email sturen, klik dan hier